Om fisket och utrustningen tillsammans med oss fiskeguider på catch&relax

I princip fiskar vi så länge isen inte lagt sig här ute i Skärgården. Snö brukar dock inte kunna hålla oss borta från att fiska däremot minusgrader.


Givetvis blir fisketuren kortare på senhöst och vintern eftersom dagsljuset är kortare och det frestar på i kylan, men kul är det.


Rätt utrustad efter rådande väder är det viktigaste. Vindavvisande och varm flytoverall lånar du av oss, den klarar att hålla dig varm. Flytvästar finns också ombord. Har du glömt mössa, vantar, solglasögon finns detta alltid ombord att låna av oss.

Eftersom Vaxholm är vår ”hemmabas” utgår vi ofta härifrån. Givetvis hämtar vi upp på andra platser enligt vad vi kommer överens om.


Områden vi ofta fiskar i är vattnen kring Vaxholm, Trälhavet, Grinda  Ljusterö, Värmdö. Vi erbjuder också turer i Mälaren och södra delen av av Skärgården. Finns det önskemål om andra ställen tittar vi på det.


Vi värnar om ett ”hållbart fiske” där catch and release är ett sätt att bidra samt anpassa vårt sätt att behandla krokad fisk som återutsätts igen. Detta gäller bl.a. de redskap som används ombord på våra båter.

När islossningen sker är det i huvudsak havsöring och stor-gäddan vi jagar, detta håller i sig t.o.m. april månad. Maj fortsätter vi fiska efter gädda och abborren börjar finnas i våra vatten. juni, juli och augusti är det abborre och sommargädda som gäller.


Så fort vattentemperaturen sjunker ner till ca 11 grader, börjar jakten igen på storgädda och havsöring fram till isen  eventuellt lägger sig.


Januari - havsöring & gädda

Februari - havsöring & gädda

Mars - havsöring & gädda

April - havsöring & gädda

Maj - havsöring & gädda & gös

Juni - gädda & gös & abborre

Juli - gädda & abborre

Augusti - abborre & gädda

September - abborre & gädda

Oktober - havsöring & gädda

November - havsöring & gädda

December - havsöring & gädda

var fiskar vi...
hur länge fiskar vi...
när fiskar vi vad...
Vi vill här försöka svara på vad många frågar om i kontakten med oss -  hur, var, med vad osv.
utrustning du lånar hos oss...

Spinn- och flug fiske efter havsöring, gädda, abborre och gös. Vi fiskar med moderna skeddrag, wobblers, jerk-beten och jiggar. Såväl haspel- och multirullar som används är försedda med flätlina som inte töjer sig utan ger en helt annan känsla ända upp i handen, du känner vad som händer där nere i djupet.


Alla spön är lätta och håller högsta kvalitet. Valet av rullar varierar beroende på uppgiften de ska utföra. Vi på catch&relax är märkesoberoende vi väljer ”russinen ur kakan”. Innan vi vi ger oss av, skräddarsys en utrustning speciellt för dig. Vi tar även med oss alternativa spön och rullar i båten, som du kan testa för att lära dig nya tekniker och känna på det senaste i materialväg.

Vi fiskeguider är själva är lite pryltokiga och kan inte låta bli att prova alla nya rullar, spön och drag. Vi tar alltid med oss lite extra prylar ut på våra färder, för du skall få möjlighet att prova något nytt, annorlunda och få hjälp att hitta utrustning till dig själv, dina barn eller vänner som ger god möjlighet till att intresset och fångstchanserna ökar.

Vi har valt fabrikat av rullar som DRAGON, ABU och Okuma

Dessa fabrikat har under åren visat sig vara slitstarka och ger utövaren ett problemfritt fiskande. Vi har massor av olika modeller anpassade för den fiskemetod uppgift vi valt för dagen. Multirullar är från ABU, Ambassadeur modeller som ger oss arbetsredskap år efter år.

spinn spön & linor

På spösidan har vi provat massor av fabrikat och modeller och fastnat för två fabrikat:

xx spön och rullar från Huntyard Berras.


SAVAGEAR från Prologic - Svendsen Sport AB

Slitstaka och fantastisk känsla.


Vi många specialspön för Havsöring, Jigg och spön anpassade för de yngre gästerna ombord.

Relax Jigg - ett fantastiskt sätt att fiska. Inga andra jiggar fungerar så bra som dessa. Vi har använt dem i flera år nu med massor av fångster av alla typer av fiskarter. Att jigga har för oss på Catch & Relax blivit kanske vårt roligaste och mest framgångsrika fiske.

Vi använder ofta drag från CWC, Savagear och Mega Strike. Skeddrag, spinnare, kastflugor och jiggar av olika slagsom du kan köpa hos xx

Linor - Två fabrikat har vi fallit för efter år av dagligt användande.

Spider Wire för våra haspelrullar och för multirullarna.

Den första är plattare och passar därför bättre till haspel. Den har också en extrem brottstyrkegränns.


XXX har nu under våra tester visat sig vara nästintill outslitlig och uppför sig som man kan önska av en lina. Den drar också åt sig extremt lite vatten vilket gör att det inte fryser till is lika lätt när det är någon minusgrad.

Utrustningen vi använder är från VISION. Spön, rullar, linor och tafsar.


För gäddfisket finns följande att prova:

Nite Catapult spön klass #9/10 och Big Daddy #9 med Koma rullar.

Linorna för gäddfisket är Big Daddy, flytande, intermediate sjunk 2/3 samt sjunk 5 linor.


För havsöring Nite Catapult klass #7/8 med olika linval som VIBE 85 flyt- eller intermediate linor.


För abborre använder också #7/8 för abborrfisket då med Big Daddy sjunk 3/4 linor.


Flugor kommer från Fly Dressing samt en hel den som vi bundit själva och köpt på olika resor.


Är du sugen att prova andra rullar tex Koma PLUS, Deep, Nite eller XLA från Vision har vi detta
med ombord.


Flugfiskeutrustning

Våra Flytringar är FishCat4 som ger lite bättre komfort och sitthöjd.

Vadarbyxor i neopren från ABU garanterar komfort och värme i vattnet.

Sedan 2012 har vi fiskat mycket med sk. gädd Tub flugor från Fly Dressing med stinger krokar. Dessa flugor flyttar mycket vatten och ger intryck av en stor betesfisk.

Säkerhetsutrustning - Vi på Catch & Relax är väldigt måna om säkerheten för våra gäster ombord på våra båtar och övriga aktiviteter. Flytoveraller, säkra, slitstarka, bekväma och varma och i rätt storlek till gästen som skall ha den. Flytvästar som är uppblåsbara med automatik fins alltid ombord även mindre storlekar för barn och ungdom.  Vi har många olika storlekar för att det skall passa just dig. Uppge din storlek innan du skall ut med oss.


Givetvis finns mycket övrig säkerhetsutrustning ombord så som Skeppsapotek, glasögon och visst ombyte och extra kläder, vi vet hur viktigt det är att bära rätt “kläder” på sjön.

För att spara på miljön försöker vi att använda elmotorer från Minn Kota på våra båtar. Tyst och utan att förorena några vatten och störa djurlivet kan vi manövrera våra båtar på ett effektivt och säkert sätt när vi fiskar.

Hem

Kontakta oss idag och boka ert äventyr 08-544 913 20, 070-556 09 52, info@catchrelax.se

© Catch & Relax 2005 - 2016

  1. Mat hos oss

  2. Film

  3. Partners

  4. Boende

  5. Presentkort

  6. Is fiske

  7. Bilder